ремонт на климатици бургас

ремонт на хладилници

ремонт на съдомиални

ЗА КОНТАКТИ:

0885 004 919

Email:office@eurovisionbs.com

Какво е инвертор и как работи?

Инверторите носят името си от типа електрически пребразувател, който електронно регулира напрежението, електрическия ток и честотата на работа на климатичния компресор. Използването на електронни схеми ревилюционализира работата на климатиците. При работата с променлива мощност - повишавайки честотата се повишава и изходната мощност,  докато намаляването и води до по-ниски нива на мощност. По този начин температурния контрол е много по-прецизен и постоянен и работата на инверторните климатизатори е много по-ефективна в стравнение с конвенционалните модели.

Сравнение на обикновените климатици и инверторите с автомобилите.

 

 

 

  Както се вижда, инверторите много бързо набират и достигат желаната скорост, като благодарение на прецизното си управление се движат с постоянна скорост в зоната на комфорта.

На определн етап от развитиетона техниката за климaтизация, инжинерите разработчици въвели за захранващ модул на компресора инвертор. Инверторът е електрононен контролер, който преобразува постоянният ток в променлив. По този начин е възможно плавно да се регулират оборотите на компресора, а от там и мощността му. Което означава че компресорът на климатика може да работи точно толкова колкото е нужно за зададения режим и по този начин да пести 30 - 35 % електроенергия.
Още при старта компресорът започва работа с необходимата мощност за максималнно бързо достигане зададената температура на охлаждане или отопление. Това е почти два пъти по-кратко време за реакция, от колкото на обикновените климатици тип "термопомпа".
Обикновените климатици са по-бавни и поради липса на добро управлене постоянно излизат от зоната на комфорт, като освен това изразходват много повече енергия. Инверторните сплит-системи автоматично регулират мощността си ( обикновенните сплит-системи работят в режим включване и изключване ).
При което , точно се поддържа зададената температура, при по-ниски нива на шум и икономия на електроенергия от 25% до 60% ( спрямо обикновенния кондиционер ). Обезпечава голяма мощност и много по-дълъг срок на експлоатация. Това е възможно, защото потребяемата мощност се понижава, когато температурата в помещението се приближава до желаната. Инвертора в този случай превключва в режим на работа на ниска мощност за да поддържа температурата в оптимални граници без излишни загуби на електроенергия.
Инверторните сплит-системи имат плавна микрорегулировка, а оттам и стабилна температура в стаята без резки колебания и без риск от простудяване. Енергопотреблението се намалява до 60% т.е. кондиционера в основното си време на работа работи в този икономичен режим.
Инверторния кондиционер може да работи на отопление при отрицателни външни температури ( до - 20 градуса Целзий ),  нещо недостижимо за обикновенните сплит-системи.
Инверторното управление регулира мощността на кондиционера чрез промяна честотата на въртене на компресора. Честотата на въртене на компресора се определя от необходимия отоплителен/охладителен капацитет.
Има четири вида инверторни сплит-системи:
- АС- Променливотокови (клас B и C)
- DC- Правотокови (клас А) 
- DDC- Дигитални правотокови (клас А)
- DDC Hibrid - Дигитални правотокови Хибридни (клас А).
Основните разлики при видовете инвертори са в икономията на електроенергия - АС (до 35%), DC (до 56%), DDC (до 60%) и DDC Hibrid (до 60% спрямо обикновенния кондиционер) и видовете компресори - двойно роторни или скрол (спирални). Като цяло всички видове инвертори са високо технологични изделия . Това е бъдещето на кондиционерите. Като за пример може да посочим, че в Япония 98% от продажбите на домашни сплит-системи са инверторни.

  • Members : 2
  • Content : 29
  • Web Links : 6
  • Content View Hits : 123841

Посещения днес:101
Посещения този месец:2289
Посещения тази тодина:6778
Посещения общо:154564

За контакти

За поръчки и въпроси Ви очакваме на:

Gsm: 0885 004 919

Gsm: 0889 969 318

Email: office@eurovisionbs.com

Website: www.remontbs.com