ремонт на климатици бургас

ремонт на хладилници

ремонт на съдомиални

ЗА КОНТАКТИ:

0885 004 919

Email:office@eurovisionbs.com

Заблуди за климатика

Първи мит:
Само инверторните климатици стават за отопление.
Не, не е вярно! Всички съвременни климатици с общо предназначение могат да работят в режим на отопление и в режим на охлаждане. Инверторните климатици просто са по-усъвършенствани системи с прецизен контрол, които работят с по-ниска консумация на електричество. Ако се ползват целогодишо си заслужава да се използва по-голямата им енергиина ефективност и да се реализира икономия. Все пак не бива да се забравя че въпреки по-високата им цена от обикновените климатици , след известен период на експлоатация разликата в цената се изплаща от икономия и ставате собственик на отлична машина , която пести пари. Но дори и обикновените термопомпени климатизатори успешно се справят с отоплението на дома.


Втори мит:
Мултисплит системите са за предпочитане, когато искаме да климатизираме няколко помещения.
Не, не е вярно! Мултисплит системите пестят място но не и пари !!! Системите с едно външно и няколко вътрешни тела са подходящши за места, където е невъзможно разполагането на няколко външни тела по фасадата на сградата, при условие ,че е възможно закрепването им към стената и е лесно обслужването им при аварии. Но не бива да храним илюзии - конфигурациите винаги са по-скъпи: монтажа изисква винаги компромис с дължината на тръбните пътища , което води до по-ниска енергиина ефективност. По дългите тръбни пътища означават по-висока цена за монтаж. Изчезва енергиината независимост за всяко помещение и от там невъзможността да се пести електроенергия. При авария губим цялата конфигурация и оставаме без климатик във всички помещения.

Трети мит:
Не бива външното тяло да се монтира по-високо от вътрешното.
Не, не е вярно! Когато монтажът е изпълнен по правилата, т.е. имаме направен маслен трап на тръбите, който не позволява изтичането на компресорното масло към вътрешното тяло, се осигурва нормална експлоатация на климатика и той служи вярно и дълго.

Четвърти мит:
С климатика е много по-евтино отоплението
Да , вярно е ! Но условие с неизменна важност е помещенията които ще се отопляват с климатик, да са с с добра изолация и перфектна дограма. Само тогава можем да сме спокойни, че ще спестим пари и ще се чувстваме комфортно и през най-студените зимни дни. Климатика не е панацеята на отоплението и не бива да се заблуждаваме , че изведъж ще спрем да плащаме изобщо.

Пети мит:
Китайските климатизатори са лоши и не са за предпочитане.
Не, не е вярно! Т рябва да се има предвид, че производството на климатици, както много други съвременни производства са напълно автоматизирани и значение за надежноста на дадено изделие имат повече материалите и елементите от които е направено то , от колкото страната производител. На българския пазар все по-рядко попадат "ментета', с непознат произход и без гаранция, но все пак всеки купувач трябва да се информира преди почупка за всички условия и гаранции.

Шести мит:
За гаранционни проблеми с климатика се обръщаме там, от където сме го купили.
Не, не е вярно! Чиста загуба на време и на нерви е да се обаждате с гаранционни претенции в магазините от където сте си закупили конфигурацията. Гаранциите се покриват от "оторизираните сервизни групи" или по-просто казано от фирмата която Ви го монтира. Това което трябва да направите, ако си купувате климатик от някой магазин е да поискате повече информация за монтажната група , която ще Ви извърши монтажа. Най-добре за гаранционното обслужване е е да си купите климатик от същата фирма, която ще Ви го монтира и пусне в есплоатация после.

Седми мит:
Климатика пренася по тръбите топъл или студен свеж въздух от вън и така климатизира.
Не, не е вярно! По тръбите на климатика ( те са две ) тече хладилен агент - фреон, който изпълнява затворен цикъл ( така нареченият цикъл на хладилната машина ) Причина за някакъв теч на фреон може дабъде само пропуск от дефекно тяло или некачествени връзки и тогава с намалено количество хладилен агент климатика престава да работи и дори може да дефектира. Сплит системата не пренася въздух от улицата, а охлажда или нагрява наличния въздух в стаята ни и това налага периодично да проветряваме.

Осми мит:
Когато външното тяло на климатика се монтира на остъкления ни балкон, решаваме проблема със замръзването при ниски пемператури и климатизатора ни работи без проблем..
Не, не е вярно! Климатиците ни пренасят енергия а не я създават !!! Няка си представим най-простия случай: Имаме стая с обем 20 кв.метра и остъклен балкон също 20 кв.м Понеже не е отоплявано и температурата ни е 5 градуса пускаме климатика в режим на "топло" за един час и в стаята ни температурата става 25 градуса . Това е чудесно, вече можем да съблечем пуловерите и да останем почти без дрехи в стаята, защото сме повишили твмпратурата в стаята ни с цели 20 градуса. Но какво е станало с нашата тераса . Понеже както казахме в началото климатичната система не създава енергия а само я пренася температурата на терасата е спаднала с онези 20 градуса които добавихме в стаята и е станала -15 градуса !!!!!! Ноже да се окаже че на терасата ни е по-студено от колкото е в "студения" зимен ден. Какво тогава се случва с ефективността на климатика ни, а добра ли е изолацията ни на стената на терасата ? Дали въобще климатика ще продължи да работи при тези ниски температури ?

  • Members : 2
  • Content : 29
  • Web Links : 6
  • Content View Hits : 123833

Посещения днес:97
Посещения този месец:2285
Посещения тази тодина:6774
Посещения общо:154560

За контакти

За поръчки и въпроси Ви очакваме на:

Gsm: 0885 004 919

Gsm: 0889 969 318

Email: office@eurovisionbs.com

Website: www.remontbs.com